vildakidz.blogg.se

VildaKidz är en Ideell förening som driver året runt aktiviteter där utsatta barn prioriteras. Vi varvar tokiga lekar med härliga och lärorika utflykter i en härlig och harmonisk gemenskap där ALLA barn är välkomna.

♥ VildaKidz Mästerkockarna ♥

Kategori: Allmänt

Vilken dag, full av beundran över våra småkockar. Vem behöver recept när man kan tänka nytt? :)
 
Startskottet har gått i hemkunskapen på NLV, Nya Läroverket. Uppgiften var att i lag fixa förrätt, varmrätt och efterrätt och självklart fick vi smaka både vår egen och de andras matlagning.
 
 Alla lagen fick en Mysterybox och tillgång till skafferi, kyl och frysvaror och med egen fantasi så satte dom verkligen guldkant på dagen. Så kul att se dem ivriga och in action. Vi vuxna är nog alltför recept beroende.... Detta blev både gott, spännande och helt oväntade kombinationer :)
 
 Hygien är viktigt när man lagar mat, tvätta händer och plasthandskar är bra när man som här handskas med räkor och köttfärs!
 
Självklart avslutade vi med olika efterrätter och vilka kreationer vi fick skåda, goda var de oxå :) Bakade gjorde barnen helt själva, eller rättare sagt, barnen gjorde allt helt själva. Väldigt imponerade ledare!
 
 Mästerkocken Carina Selberg från Case Selberg var överdomare och lärde dem allt de behövde få veta innan vi satte igång. Även Carina var super imponerad över hur fantastiskt duktiga alla barnen var.
 
Tack snälla NLV & Case Selberg att ni hjälpte oss att fixa denna roliga och nyttiga aktivitet ♥
Många av barnen sa att de nu kommer att våga laga mat oftare :)